понеділок, 2 травня 2022 р.

МОН попередило про недопущення участі неповнолітніх у наданні інформації ворогу про військові позиції Збройних сил України

       Міністерство освіти просить педагогів та батьків провести просвітницьку роботу з дітьми щодо зв’язків з окупантами. Так, у Міносвіти, посилаючись на інформацію від СБУ, навели приклади встановлення контактів із неповнолітніми з м. Харкова, Луганської області тощо.
          Встановлення зв'язків окупантів із учнями відбувалось через соціальні мережі та месенджери, у яких діти отримували пропозиції передачі коштів за інформацію про позиції Збройних сил України. 
       Для попередження виникнення подібних ситуацій у майбутньому у Міносвіти попросили посилити просвітницьку роботу з учнями. «З огляду на зазначене просимо використати доступні форми комунікацій і провести просвітницьку роботу з учнями закладів загальної середньої і професійної (професійно-технічної) освіти щодо кримінальної відповідальності за подібні злочини та акцентувати увагу батьків на їх відповідальності за дії дітей», – наголосили у відомстві.

Немає коментарів:

Дописати коментар