пʼятницю, 10 червня 2022 р.

Вебінар для вчителів природничо-математичного циклу «Роль інформації-пропаганди та медіа маніпуляцій для формування суспільної думки в умовах війни»

   10 червня 2022 р. у Тернопільському ОКІППО на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet проведено вебінар для педагогічних працівників природничо-математичного циклу закладів  загальної середньої освіти  на тему: «Роль інформації-пропаганди та медіа маніпуляцій для формування суспільної думки в умовах війни».

У роботі вебінару взяли участь понад 60 педагогічних працівників області. 

Мета методичного заходу – окреслити прояви агресивних інформаційних технологій в умовах війни; розглянути сутність понять «пропаганда» та «маніпуляція», проаналізувати типологію маніпулятивних технологій; розгляд проблем пропаганди як важливого різновиду інформаційної зброї,  що  застосовується  в  сучасних  інформаційних  війнах.

Модератором заходу був Брик Роман Степанович, доцент, в.о. завідувача кафедри менеджменту і методології освіти Тернопільського ОКІППО,  кандидат педагогічних  наук, який детально висвітлив тему «Пропаганда та маніпуляція - суть. Типи пропаганди».

Доцент кафедри  педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТОКІППО,  кандидат педагогічних  наук  Яковишин Руслан Ярославович  представив учасникам заходу тему виступу «Розповсюдження повідомлень пропаганди як обов’язкова передумова для вивчення методів пропаганди».

Методист центру інформатики, ІКТ і дистанційної освіти ТОКІППО Мочук Оксана Богданівна розкрила тему «Пропаганда та її місце в процесі ведення інформаційних війн. Військова пропаганда».

Технічний супровід заходу здійснювали Бабовал Надія Ростиславівна, доцент кафедри  менеджменту і методології освіти ТОКІППО, кандидат економічних наук та Мочук Оксана Богданівна, методист центру інформатики, ІКТ та дистанційної освіти ТОКІППО.

Учасники отримали актуальну інформацію щодо ролі інформації-пропаганди та медіа маніпуляцій для формування суспільної думки в умовах війни, познайомилися з маркерами інформації-пропаганди тощо.

Дякуємо всім за спільну працю. Все буде Україна!








 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар