пʼятницю, 30 вересня 2022 р.

Школи переходитимуть на ведення електронної документації

    Міністерством освіти і науки затверджена Інструкція з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі. Інструкція встановлює загальні вимоги ведення шкільної документації в електронній формі.
     У Міносвіти зазначають, що ведення ділової документації в електронній формі запроваджується з метою удосконалення управління школою, забезпечення достовірності інформації, що використовується в освітній діяльності, спрощення ведення документації та зменшення витрат часу на її ведення, а також забезпечення органів управління у сфері освіти актуальною інформацією про діяльність закладів освіти для прийняття управлінських рішень.
    Інструкцією визначено, що в електронній формі мають бути створені та вестися класні журнали, журнали обліку пропущених і замінених уроків, журнали факультативних та гурткових занять, журнали реєстрації інструктажів.
    Також в електронній формі мають вестися особові справи учнів, алфавітна книга здобувачів освіти, особові справи вчителів, журнал реєстрації наказів руху здобувачів освіти, накази керівника з кадрових питань, річний план роботи школи, розклад навчальних занять, свідоцтва досягнень здобувачів освіти тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар